// du läser just nu...

Boksnack, Ungdom

Läslängt våren 2011 ungdom

Även på ungdomssidan har våren en hel del godsaker att erbjuda vad det verkar. Det gråter jag ju inte direkt över om man säger så. Bring it on bara!

Jag gillade ju verkligen Döden i dina ögon av Rachel Ward och nu kommer del två i serien: Arvet.  Jag är väldigt spänd på hur det ska gå och hur Ward ska snurra till den fortsatta historien. (B Wahlströms)

Att möta någon som heter exakt likadant kanske inte är så konstigt för dem som har vanliga namn, men för Will Grayson och Will Grayson förändras livet när de möts en kall natt i Chicago. John Green och David Levithan har skrivit Den andre Will Grayson. Jag bara längtar. (Rabén & Sjögren)

Egentligen borde man vara mätt på dessa fantasyserier om ungdomar som upptäcker att de har speciella gåvor, möter ondskan och finner det goda inom sig själva. Men jag blir ändå nyfiken på De utvalda av Kristin Cashore, bok 1 i serien Tankeläsaren eller Graceling som den verkar kallas på engelska. Det handlar om en flicka denna gång och hon föds med olikfärgade ögon vilket sägs betyda att hon har övernaturliga gåvor och att hennes föräldrar måste lämna över henne till kungen så att han kan styra och utnyttja de gåvor hon fått. (Semic)

Vampyrtrenden fortsätter men i De som går igen av Marcus Sedgwick är det inga förföriska tonårspojkar till vampyrer utan dödliga otäcka saker. Jag tyckte jag kände igen upplägget och visst – där låg den i original i bokhyllan (titel My swordhand is singing). Hög tid att läsa den med andra ord. (På svenska hos B Wahlströms)

Otäckt lär det nog bli även i Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Tänk svensk före detta industriort. Tänk sex tonårstjejer som avskyr varandra men som måste samarbeta, eftersom alternativet är så mycket värre och kommer att drabba så många fler än dem själva. Tänk riktigt spännande! (Rabén & Sjögren)

Vad skulle man göra om man visste att världen fanns i tre dagar till? Jag skulle försöka förhandla mig till mer tid. I Lotte Malene Rubys bok På måndag går världen under drar fyra vänner ut till en sommarstuga. Med sig har de sprit, knark och kladdkaka. Det låter onekligen oroväckande… (X-publishing)

Sanningen om Alice av Rebecca James låter riktigt spännande den  med. Om sorg och att ty sig till någon som visar sig vara någon helt annan än den man trott. (Alfabeta)

Jag gillade verkligen Kjetil Johnsens sätt att berätta en historia i serien Tre. Nu kommer han med första delen i serien Den 4e parallellen som heter Lasarusfenomenet. Emma vaknar ur koma och upptäcker att hennes bror är stum och föräldrarna döda. Själv kan hon inte hålla isär fantasi och verklighet. Verkar riktigt spännande! (B Wahlströms)

Och så äntligen! ÄNTLIGEN!!! kommer Jenny Valentine ut på svenska. Först ut är hennes debut Hitta Violet Park som väl är den minst bra av de tre Valentine jag läst. Men minst bra betyder fortfarande mycket bra! Läs Valentine! (Atrium förlag)

Jaja, men det var ju bara åtta böcker som jag har absolut läslust till. Sen kommer det väl några fler som jag får upp ögonen för allt eftersom… Varför göra något annat än att läsa? Livet är väl bara böcker?

Åsikter

Inga kommentarer än på “Läslängt våren 2011 ungdom”

Skriv en kommentar