// du läser just nu...

Boksnack

Läslängt våren 2011 vuxen

Det är något smärtsamt härligt med att läsa Svensk Bokhandels nyhetskataloger när de dimper ner i brevlådan. Härligt härligt för att det finns så mycket gott att se fram emot. Smärtsamt eftersom jag inte kan hinna läsa allt jag vill. Inte ens om jag var hemma hela dagarna och inte gjorde annat. Här kommer i alla fall mina vuxenlängt inför våren. Sen får vi se vilka jag hinner läsa…

Romaner

Den bok som jag allra mest ser fram emot i vårens utgivning är Haruki Murakamis 1Q84 del 1 och 2. Tror inte att jag behöver förklara närmare. (Norstedts)

Nicole Krauss fick ett stort genombrott med Kärlekens historia. Jag fattade nog inte hela grejen med den, men det var en bra roman. Nu kommer hon med Det stora huset som utgörs av fyra tätt sammanlänkade historier som alla snurrar kring ett gammalt skrivbord. Är jag sugen på att läsa? Jajamen! (Brombergs)

Inte en enda Stewe Claeson har jag läst men Mördaren är död vill jag verkligen läsa. Familjehemligheter say no more. (Norstedts)

“En kvinnliga spökskrivare får i uppdrag att fabricera en okänd mans liv.” Tänk att en så torr mening kan få mig att ändå bli intresserad. Det låter spännande på ett oväntat sätt. Boken är Vända blad av Julie Jézéquel. (Sekwa)

Jag gillade verkligen mysromanen Den glömda trädgården av Kate Morton. Nu kommer hennes nästa bok och jag har redan hört röster som läst den engelska utgåvan och älskat. I det förflutna är titeln och jag längtar. (Forum)

Titeln Promenaderna i Dalby hage fångade mig eftersom min farfar är född i Dalby. Sen att romanen beskrivs som släkthistoria och hemligheter gör inte saken sämre direkt. Hanna Nordenhök heter författaren. (Norstedts)

Anne B Ragde skriver norsk feelgood som jag tycker mycket om, även om jag inte läst riktigt alla. Nu kommer Nattönskningen som handlar om Ingunn som har stor aptit på män och som gärna går från famn till famn. Sen möter hon en speciell man som inte är lika lätt att glömma. (Forum)

Mer feelgood finns i Allison Pearsons Jag tror jag älskar dig. Kärlek, förvecklingar och hemligheter låter som en avkopplande mix. (Printz Publishing)

För att balansera feelgood tänker jag mig läsning av Uwe Tellkamps Tornet, om att växa upp i Östtyskland sju år före murens fall. Förhoppningsvis både bra och allmänbildande. (Albert Bonniers)

Carolina Gynning är en person som provocerar. Nu gör hon precis som så många andra kändisar romandebut och jag undrar om det är namnet eller boken som publiceras. Gynning är talangfull på andra områden så varför inte också här? Jag vill läsa Laura, en berättelse om ett tvillingpar där den ena dör i tsunamin och den andra tar den dödas identitet.

Om att vara kille och bli gift mot sin vilja är inte den vanligaste vinkeln på hederskultur. Just därför är Stjärnlösa nätter av Arkan Asaad angelägen. Att boken har självbiografisk grund gör det ju inte mindre intressant. (Norstedts)

Övernaturligt

Mitt bland oss lever människor som har en annan DNA som gör att vi inte kan se dem. Men vi kan märka dem, som en känsla av att man inte är ensam fast man inte ser någon i närheten. Om det handlar Fredrik Häréns De ickesynliga. Spännande med svensk övernaturlighet! (Forum)

Deckare

Jag gillar upplägget med en stråkkvartett på en ö, spänningar och död. Dessutom är omslaget riktigt snyggt! Boken är Furioso av Carin Bartosch Edström. (Albert Bonniers)

En säregen deckarhjältinna är huvudpersonen i Anne Rambachs böcker. Förödelse är den tredje boken om Diane Harpmann och jag ser fram emot att läsa även den. (Sekwa)

Jag har inte läst något alls av pseudonymen Hans Koppel ännu, men nu kommer han med en deckare Kommer aldrig mer igen och nog är jag nyfiken alltid. (Telegram)

Judasbarn av Carol O’Connell är helt klart med på topp tio över bästa deckare om du frågar mig. Nu kommer hennes Ben för ben ut på Voltaire Publishing. Den vill jag läsa!!! (Voltaire publishing)

Åsikter

3 kommentarer på “Läslängt våren 2011 vuxen”

  1. Kul att en ny Ragde kommer på svenska i vår. Jag gillar verkligen hennes böcker, särskilt Arseniktornet. :)

    Posted by Linnea | 26 December, 2010, 16:53
  2. Arseniktornet har jag inte läst ännu. Men nu känns det som att det är hög tid. Särskilt om det är din favorit.

    Posted by boktoka | 26 December, 2010, 23:47
  3. Hej! Jag har nominerat Boktoka till The cherry top award. Se här: http://elmerscorner.blogspot.com/2010/12/oj-tack-sa-mycket.html

    Posted by Cecilia Herdenstam | 27 December, 2010, 10:46

Skriv en kommentar