// du läser just nu...

Boksnack

Paketdag minsann!

Så här i mellandagar, både kalendermässigt mellan jul och nyår, och bokutgivningsmässigt mellan de utgivningsintensiva höstmånaderna och bokrean som utgör starten för vårutgivninen, så kommer det inte så många paket till mig. Brevbäraren, sambon och mina överfulla hyllor tackar för det, men mitt bibliofilhjärta längtar efter nya böcker att ooha och aaha över.

Men så kom det! Och jag som inte brukar hinna skriva om fina försändelser känner här att jag så gärna vill. Fina paket måste premieras!

Först ett paket från Forum med förhandsläsning av Döden på en blek häst av Amanda Hellberg. Den vadderade påsen var mystiskt mjuk och oregelbunden trots att jag bestämt kunde avgöra att däri fanns en bok. När jag öppnar påsen ligger där ett paket, omslaget med svart velour och snöre. Inuti ligger boken och en påse med ett doftkrus och en flaska med liljekonvaljdoft.  Även på bokens framsida finns liljekonvaljer. Jag anar oråd och ett samband.

Det andra paketet var från min vän K, tillika min fd kollega på grossisten. Det innehöll mina tröstpriser från en tävling de hade. Jag vann egentligen (tror jag, eller kom tvåa typ) men de tyckte att jag var lite utom tävlan. Tröstpris däremot kunde jag få.

The Way of Kings av Brandon Sanderson var förvisso till min sambo som gillar fantasy i större utsträckning än jag gör. Revolution av Jennifer Donnelly har jag läst om och suktat på vilket min vän visste. The Imperfectionists av Tom Rachman tycker min vän att jag borde läsa. The Summer Without Men av Siri Hustvedt är ett uncorrected proof (utkommer mars 2011) och en ny Siri är ju sannerligen intressant! Sedan skickade hon även med The Dragon with the Girl Tattoo av Adam Roberts. Hrm. Ska väl kika lite i den också och se vartåt det barkar.

Är jätteglad åt paketen! Är synnerligen sugen på alltihopa även om sambon nog får behålla sin Sanderson för sig själv. Den var ju liksom inte menad åt mig heller. En fin paketdag det här.

Åsikter

4 kommentarer på “Paketdag minsann!”

 1. Lunch, middag, fikabuffé, drinkar? Du får VAD som helst om du snabbläser Siri och sen får jag låna. I repeat: VAD som helst.

  Posted by Johanna L | 29 December, 2010, 21:54
 2. Like like like! Vilket lyxpaket med Hellberg, har bett om rec.ex och fick också mail från förlaget så kanske kanske. The Imperfectionists har jag beställt och den borde anlända i dagarna, men ett förhandsex av Hustvedt?? Niiiice! Bra dag för Boktoka tror jag! :)

  Posted by Bokbabbel | 29 December, 2010, 21:58
 3. Johanna: Okej okej okej. Siri uppgraderad till läsning VÄLDIGT snart. Men jag funderar över det här med första recdag på utrikiska böcker. Får kolla upp det där.

  Bokbabbel: Mycket fin paketdag sannerligen! :)

  Posted by boktoka | 29 December, 2010, 22:36
 4. Är också grön av avund över den där Hustvedt… Ack, ack :-)

  Posted by Bläcklilja | 30 December, 2010, 16:20

Skriv en kommentar