// du läser just nu...

Uncategorized

Vårsäsongen på Kulturhusets författarscen

Hösten 2010 var en dålig period i min och Kulturhusets författarscens relation. Det var färre namn än vanligt som intresserade och de jag var intresserade av kom jag inte iväg på, med ett undantag: Miguel Syjuco. Det var å andra sidan väldigt fint.

Våren 2011 ser däremot ut att inte ha någon ände på alla fina författarbesök som jag vill bevista:

Juli Zeh – 9 mars

Jag har inget läst av henne men nu är det dags. Dessutom är ju 2011 den tyskspråkiga litteraturens år så det är väl bara att anstränga sig en smula.

Kim Thúy – 30 mars

En Sekwa-författare – klart jag blir nyfiken och vill både läsa boken och gå dit! Tror att Ru kan bli en av vårens snackisar.

Philippe Claudel – 7 april

Jag tyckte mycket om hans Grå själar. Ska strax läsa hans andra bok Brodecks rapport och sedan Monsieur Linh och den lilla flickan. Klart jag ska kolla in honom.

Tom Rachman – 28 april

Min kompis K först pratade varmt om hans bok The Imperfectionists, sedan tvingade hon mig att lova att läsa den om hon gav den till mig, sen gav hon den till mig. Nu tänker jag kontra med att både läsa boken och köpa biljetter åt oss två till hans Sverigebesök. Boken kommer ut på svenska i mitten av mars på Weyler förlag.

Uwe Tellkamp – 5 maj

Tellkamp är en av de författare vars bok Tornet jag sett fram emot i vårfloden 2011. Då är det väl bara att packa sig iväg. Dessutom återigen det tyska året you know.

Paul Auster – 10 maj

Paul Auster behöver varken presentation eller förklaring. Klart jag ska gå.

Amos Oz – 26 maj

Har inte läst något av honom hittills, men nu är det sannerligen dags. Jag använder som tidigare nämnt Kulturhusets program till att äntligen få läst böcker som inte tidigare blivit av. Utmärkt strategi måste jag erkänna.

Åsikter

4 kommentarer på “Vårsäsongen på Kulturhusets författarscen”

 1. Oj, nu blev jag bara lätt avundsjuk ;) Kulturhusets författarscen är något som jag saknar mycket från tiden i Stockholm…

  Posted by Vicky (utlandsmamman) | 12 January, 2011, 21:47
 2. Och jag önskar ännu starkare att jag bodde i Stockholm…

  Posted by Den besatta | 12 January, 2011, 22:53
 3. Jag vill också gå på allihopa, men brukar alltid missa att köpa biljett i tid… Amos Oz är en av mina favoritförfattare! :-)

  Posted by iHanna | 14 January, 2011, 21:07
 4. Jag skulle också sakna författarscenen om jag inte bodde här. Men ibland blir jag avis på Malmö och Göteborg när det händer roliga saker där. Så det är verkligen inte bara i Stockholm som saker händer.

  Men iHanna – köp nu! :)

  Posted by boktoka | 15 January, 2011, 09:01

Skriv en kommentar