// du läser just nu...

Bloggsnack

Calliope gifter sig

Helgen som gick åkte sambon och jag söderut för att bevittna när Calliope gifte sig med sitt livs kärlek. Redan när vi anlände till Örtofta slott (förvisso från fel håll, irrandes till fots från stationen, släpandes på våra rullresväskor) såg jag att det här bara kunde bli helt perfekt. Slottet var inte särskilt stort men utstrålade exakt samma känsla av svunna tider, väggar som minns och talar, och att där ägt rum både ont och gott. Ett slott som både var lite hotfullt och välkomnande på samma gång, om ni förstår vad jag menar. Precis som den litteratur som Calliope verkar läsa med störst behållning. Det kändes helt enkelt som att kliva in i Calliopes litterära favoritvärld.

Som några av de långväga gästerna skulle vi övernatta på slottet och vi visades till ett rum med en hiskeligt grön kakelugn och en gudomligt mjuk dubbelsäng. Utsikten var över slottsträdgården. Att vi delade badrum och toalett med rummet intill kändes först lite konstigt men det var ju faktiskt inte ett hotell vi var på utan ett slott, så jag valde att se det som tjusningen med det hela.

Ceremonin var fin och kärleken till litteraturen var ett genomgående tema. Det var personligt valda dikter under ceremonin, vackra bordsdekorationer i form av hjärtan utstansade ur boksidor och noter och så bröllopsvalsen. Men allt det här skriver Calliope så bra om här och vackra bilder finns det dessutom så kolla in där om du inte redan gjort det.

Under middagen höll jag tal. Idén till talet kläcktes under en kakfrossa med Bokbiten och Johanna L från Bokhora. Formen skulle vara så många boktitlar som möjligt. Och där började samlandet. Vi lusläste ryggar i bokhyllor och skrev långa långa listor. Resultatet blev förvånansvärt bra och min lättnad och glädje när det första skrattet kom redan vid boktitel nummer två. Jag var lite nervös innan att det inte skulle vara så många som förstod konceptet men det om något hade jag verkligen inte behövt oroa mig för. Gästerna på just det här bröllopet var ett synnerligen litterärt släkte vilket jag borde ha anat.

Talet kan ni läsa hos Calliope det med. 31 titlar hittar jag. Någon som hittar fler?

Tack Calliope för att vi fick vara med på er stora dag! Och stor lycka framöver!

Åsikter

10 kommentarer på “Calliope gifter sig”

 1. Du bloggar igen!! Yeiihh!:) Synnerligen bra anledning att börja förstås, men hoppas du fortsätter också.:) Kan ju alltid skriva om livet i förlagsbranchen eller något.:)

  Posted by Bokomaten | 17 May, 2012, 12:36
 2. Jag ska se vad jag kan få ihop… :)

  Posted by boktoka | 17 May, 2012, 14:26
 3. She’s back!! :) Jättevacker dikt, jätterolig idé och kul att gästerna hajjade. :)

  Posted by Fru E | 17 May, 2012, 19:37
 4. Åh vad härligt att ha dig tillbaka! Och med ett viktigt inlägg dessutom.

  Posted by enligt O | 17 May, 2012, 19:54
 5. Tack snälla rara ni! Blir alldeles överväldigad. :)

  Posted by boktoka | 18 May, 2012, 00:17
 6. Här går man omkring och är alldeles glad över att ha fått ett inlägg hos Bokomaten tillägnat sig – och så får man dessutom helt plötsligt äran att väcka Boktokabloggen till liv igen! OOOiiih! Tack kära du, och tack för att du och mannen kom och firade med oss!

  Posted by Calliope | 18 May, 2012, 16:05
 7. Jamen självklart!!! Både på väcka bloggen och komma och fira. Återigen tack att vi fick komma!
  Sen får vi se hur länge bloggen lever bara… :)

  Posted by boktoka | 19 May, 2012, 08:02
 8. Ja, visst var det ett härligt bröllop! Och ett underbart tal. Sånt vi bokmalar blir lyckliga av (utan att ens vara de som gifter oss) :)

  Posted by Cecilia | 24 May, 2012, 20:51
 9. Jaaaaa! Du är tillbaka!!! Eller?
  *håller tummarna jättehårt och hoppas*

  Posted by Karin | 29 May, 2012, 08:59
 10. Såå fint tal. Och inte bara för du vet. Gud så fint!

  Posted by Pernilla Alm | 8 June, 2012, 17:47

Skriv en kommentar