// du läser just nu...

Uncategorized

Boktrosa.se?

För många år sedan när jag jobbade på Seeligs inköpsavdelning så fick jag en t-shirt av min kollega Henrik. Det var en reklamtröja för någon av de engelska utgåvorna av Haruki Murakamis Kafka on the Shore och var nog tänkt för butikspersonal, snarare än försäljning, för snygg var den sannerligen inte. En rak, till modellen ganska trist, tröja av herrmodell med tryck liksom runt tröjans nedre kant. Där stod Murakami, Kafka on the Shore och så lite citat och en svart katt, även den riktigt ful. Men bokstäverna var snygga och Murakami är ju liksom cool så jag har inte nänts att kasta tröjan eller ge bort den.

Den andra delen av den här bloggposten är att min minsta syster är ganska nogräknad med sitt val av underkläder. Mycket nogräknad skulle man till och med kunna säga. Det enda som duger är herr Borgs damtrosor av den förra eller förrförra designen, den som inte tillverkas länge och inte har gjort på flera år. Det blir ett problem om man säger så. Åtgärdsplanen för detta var att sy egna trosor och syster ritade mönster av ett av sina par.

Så vad tror du att hände med Murakamitröjan?

Jag är väldigt nöjd och de sitter perfekt på syster! Och det svarta som är på insidan av benet är alltså den där kattens svans. Den fula kattens svans. Det var tvunget att vara med för att jag skulle få Kafka-texten snyggt på andra sidan.

Nu önskar jag att det fanns en massa tröjor med snygga litterära tryck att förvandla till trosor. Tänker att ett par Gillian Flynn-trosor skulle vara coolt. Eller Laurie R King. Nåväl…

Åsikter

6 kommentarer på “Boktrosa.se?”

 1. Du har en hel affärsidé här – litterära t-shirts finns det ju gott om men inget att sätta undertill. Kör! :)

  Posted by Calliope | 31 December, 2012, 01:46
 2. Coola! (och hej igen!)

  Posted by Dolly | 5 January, 2013, 11:18
 3. Tack! (och hejhej!) :)

  Posted by boktoka | 5 January, 2013, 11:42
 4. Satt och slösurfade och klickade på min gamla favoblogg Boktoka. Inte för att jag förväntade mig att hitta något nytt, för bloggen har inte varit aktiv på länge. Så ser jag två helt färska inlägg. Å vad glad jag blev att du är tillbaka Boktoka! Du får skriva om precis vad som helst; bara du fortsätter. <3

  Posted by Lina | 9 January, 2013, 19:45
 5. Vad gullig du är och vad glad jag blir! :) Jag lovar dock inget… vi får se vad som dyker upp.

  Posted by boktoka | 9 January, 2013, 19:51
 6. Vilken underbar idé. Och framförallt måste jag säga att jag gillar namnet, om jag hade en bokblogg skulle den definitivt heta Boktrosa ;)

  Posted by Moo | 10 January, 2013, 12:41

Skriv en kommentar