// du läser just nu...

Betyg 4, Mysrys, Vanlig roman

The séance av John Harwood


Det är sällan jag är så impulsiv som jag var när jag köpte The Séance av John Harwood i princip osedd. Jag hade fått nys om den genom Calliopes bokblogg och den passade som hand i handske med upplägget i läsecirkeln: läs valfri skräck av manlig författare, utöver den obligatoriska läsningen av Sleepy hollow.

Således fick The Séance hänga med som bonus i paketet med Sleepy hollow, vilket jag är mycket tacksam för. Sleepy hollow var inte mycket att hänga i julgranen, medan The Séance var en angenäm läsupplevelse.

Tänk dig sent 1800-tal, en ung kvinna som tar med sin deprimerade mor till seanser i hopp om att hon ska försonas med tanken på barnet som dog för så länge sedan, om hon fick kontakt med det på en seans en gång. Tänk dig att hon anar att hon inte är sin moders barn, och att hon plötsligt och oväntat ärver ett gods, ett gods som minst sagt tycks vara hemsökt.

Tänk dig att hon av advokaten som sköter handlingarna kring arvet, får som råd att hålla sig så långt borta från huset hon kan, att det knappast för lycka med sig, och att han ger henne ett brev där han berättar om det som hände för många år sedan, tillsammans med en dagbok skriven av en kvinna som var ung då för 20 år sedan och som bodde på godset.

Tänk dig dimma, en bränd rustning, alkemiska experiment och frasande kjolar. Tänk dig att det är bra, lagom spännande och så där mysrysigt. Det är precis så rätt som det låter.

En mycket angenäm läsupplevelse på min ära. Nu vet jag inte hur jag ska komma över The Ghost Writer, och det kommer hur som helst inte att vara fort nog. Jag vill läsa den nu.

294 sidor
Utgivningsår: 2008

Åsikter

2 kommentarer på “The séance av John Harwood”

  1. Å vad spännande! Vill läsa!

    Posted by Kristin | 6 November, 2008, 20:55
  2. Så skoj att du också gillade den! Jag köpte den helt utan att veta mer än att den lät spännande och att den hade ett sjukt snyggt omslag, men oj så positivt överraskad jag blev!

    Posted by Calliope | 9 November, 2008, 10:35

Skriv en kommentar