// Nyheter hösten 2010 : Ungdom

Och som om det inte räckte med en hel hög med vuxenböcker jag längtar efter att få läsa, så är det en hel bunt med ungdoms dessutom. Jag säger då det. Hur ska det gå?

Många längtar med mig efter den tredje och avslutande delen i Suzanne Collins Hungerspelstrilogi. Revolt verkar titeln bli och det avslöjar ju inte något som vi inte redan anade, eller? (Bonnier Carlsen)

Ännu en avslutning på en trilogi är De dödas imperium av Mårten Sandén. Jannikes sista strid ska tydligen utkämpas och nog lär jag vilja läsa alltid! (Rabén & Sjögren)

Nora i Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell känner sig helt fel. Hon tror att hon har vänner, hon pluggar som 17 men misslyckas ändå och så vidare. Spännande med en ny Thydell efter fyra år. Jag är nyfiken! (Alfabeta)

En författare och en titel jag knappt hört talas om, ett förlag jag mig veterligen aldrig har läst något ifrån, men det är något som lockar i beskrivningen av Jay Ashers Tretton skäl varför. En flicka har tagit livet av sig och skickar kassettband till en av de personer som gjort att hon inte längre vill leva. (Langenskiöld)

Jag har ännu inte läst Bläckhjärtetrilogin av Cornelia Funke, men det kommer, jag lovar. Om inte annat efter den sagolika pepp som både min syster E och vän K ständigt ger dessa böcker. Nu blir jag sugen på att läsa både dem och Funkes nya bok Reckless som kommer till hösten. Den handlar om Jacob som hittar en väg in till en annan värld. En värld som befolkas av väsen från Grimms sagor. (Opal)

Den första delen i Eden Maguires serie Beautiful Dead läste jag nyligen och nog kommer jag att vara sugen på att läsa del 2 också. Den heter Arizonas bok och kommer i september. (Semic)

Jag vet inte varför men jag fastnar för den här typen av plottar; en pojke bor i en stad med bara män och kan höra allt de tänker och de hör hans tankar. Så märker han plötsligt att de har planer och han passar inte in. Första delen i Kaostrilogin heter Tystnaden i huset och är skriven av Patrick Ness. Prisbelönt både med The Guardian Children’s Fiction Price och lite till. (B Wahlströms)

En debut som jag blir sugen på är Synvilla av Karina Berg Johansson. Samuel är på klassresa till Gotland. Det är det sista klassen gör tillsammans, men också det sista Samuel tänker göra i sitt liv. (Rabén & Sjögren)

Herregud Ingrid Olsson! Jag måste ju läsa något av henne, det här håller inte. Nu kommer hon med Komma över, en roman om just det där med att komma över någon. Hur göra man egentligen? (Rabén & Sjögren)